maandag 24 oktober 2011

Appel kaneel cupcakes

Vandaag een recept met appel en kaneel, twee ingrediënten die perfect samengaan. Ik vind dit altijd een heel erg lekkere combinatie! Ik denk dat iedereen dit wel eens samen heeft geproefd, nou lees mee!




Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren 
  • 1 appel (in kleine stukjes/blokjes)
  • 2 theelepels kaneel

Benodigdheden:

  • Beslagkom
  • Mixer met beslaghaken
  • Mes/lepel
  • Weegschaal

Bereiding:
Begin met de papieren cupcakevormpjes in de holtes van het cupcakeblik te stoppen. Als je geen cupcakeblik hebt, dan kun je ze op een bakplaat zetten. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snij de boter in kleine blokjes, doe deze in de beslagkom en voeg de suiker toe. Doe dit beetje bij beetje, en niet alles in een keer. Dit zorgt ervoor dat je een mooier en luchtiger beslag krijgt. Mix dit door elkaar op gemiddelde snelheid. Voeg de eieren er daarna een voor een aan toe. Mix het allemaal nog even goed door.
Nu kun je het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje gaan toevoegen. Voeg de melk toe, en mix je dit alles nog even door. 
Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe. Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel. Bak de cupcakes 20 minuten op 170 °C.


Voor een eventuele botercrème kun je het basis recept voor frosting aanhouden en er een/twee theelepel(s) kaneel bij gooien.


En, hoe vind jij dit recept klinken?

3 opmerkingen: