woensdag 29 februari 2012

Brownie Cupcakes

Deze cupcakes heb ik al eens gemaakt en het is echt een succes! Het verschil tussen deze cupcakes en brownies is dat de cupcakes iets minder zwaar op de maag liggen. Toch zijn ze net zo lekker als brownies! Dus als jij van brownies houdt zou ik als ik jou was deze cupcakes snel proberen, kijk even mee!





minimaal 12 cupcakes

Ingrediƫnten:
  • 200 gram bloem
  • 300 gram roomboter, op kamer temperatuur
  • 300 gram kristalsuiker
  • 120 gram donkere chocolade, in stukjes gebroken
  • 4 eieren, licht geklopt
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels vanille extract
Benodigheden:
  • een kom
  • een pan
  • een mixer
  • een spatel
 Bereiding:Doe het zout en de bloem samen in een kom en zet dit even apart. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes chocolade samen met de boter in een kom. Laat dit samen smelten in een kom boven een pan met heet water, op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot een mooi glad geheel. In een grote kom voeg je het gesmolten chocolade mengsel toe aan de suiker. Klop de eieren er een voor een door heen en daarna de vanille. Voeg dan het bloem mengsel toe. Mix goed door tot een mooi glad geheel.
Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.

Als je extra chocola in de cupcakes wilt hebben kan dat ook. Dan moet je door het beslag wat grotere stukken chocolade toevoegen, dit is ook erg lekker!

Hebben jullie ooit brownie cupcakes gehad? Of alleen brownies?

1 opmerking: