vrijdag 23 maart 2012

Yoghurt-Bananen Cupcakes

Het is lente! Het is weer lekker warm buiten en hierdoor krijg  ik altijd zin in fruit, dus vandaag een artikeltje over yoghurt-bananen cupcakes! Dit recept het mijn zusje uitgezocht en dus deel ik het bij deze ook aan jullie, kijk even verder!



12 stuks
Ingrediënten:
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristal suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 3 middel grote bananan, rijp en geprakt met een vork
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml yoghurt (dikkere variant)
Ingrediënten voor de frosting:
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 tot 300 gram poedersuiker 
  • 25 ml yoghurt
  • 1 rijpe medium banaan, geprakt met een vork
  • sap van een 1/2 citroen
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eiwit
Bereiding:
Maak het basis cupcake recept. Voeg in plaats van de melk de yoghurt toe. Als laatste voeg je de vanille, geprakte bananen toe en mix je alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid.
 
Bereiding van de frosting:
Klop met een mixer op middelhoge snelheid suiker en eiwit stijf. Voeg dan de roomboter beetje bij beetje toe. In een andere kom mix of prak je de banaan met citroen tot een geheel. Doe dit bij het botermengsel. Voeg daarna de yoghurt en banaan toe en beetje bij beetje de poedersuiker tot je de juiste dikte hebt bereikt. Mix tot een luchtg geheel.
Laat de frosting opstijven in de koelkast.Breng de frosting aan op de cupcakes met een spuitzak.
Ook leuk is het om de frosting eventueel nog een leuk kleurtje (bv. geel) te geven door middel van kleurstof, of de cupcakes nog ietsje lekkerder te maken door er kleine stukjes chocolade in het beslag toe te voegen.
Heb jij ooit eens deze cupcakes geproefd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten